NIEUWS

aspiranten21052016

De eerste wedstrijd van de 2e ronde is gespeeld tegen de Condors uit Sittard, die afgelopen weekend de Limburg Cup gewonnen hebben.
Parkstad speelde een solide verdediging en de pitching was behoorlijk accuraat. Na de eerste inning was de score 1-1.
Tijdens de tweede inning zag Parkstad de mogelijkheid tot 3 runs waarvan slechts 1 binnen kwam.
In de derde inning had Parkstad een home-run en zag kans meer punten te scoren in de laatste, vierde inning dat resulteerde in de eindscore van 9-2 voor Parkstad.
Met dank aan iedereen die aanwezig was tijdens de wedstrijd en ons ons heeft ondersteund.


The first game of the second round was played against the Sittard Condors who just won the Limburgs Cup last weekend. Parkstad played a solid defense and the pitching was also pretty accurate. After the first inning the score was 1 – 1. In the second inning the Parkstad offense was able to score three more runs and only got one in. In the 3rd inning Parkstad had an inside the park homerun and was able to score a couple of more points in the 4th to the final score of 9 – 2 for Parkstad. Thanks to everybody attended the game and supported our victory.

 


 

Stem, deel en win!!

(1) Stem tijdens de Clubkas Campagne van Rabobank Parkstad (tot 25 mei) op Honk- en softbalvereniging Parkstad,
(2) maak een foto van jouw stem en deel deze op onze Facebook pagina of mail hem naar clubkas@asc-parkstad.nl en je maakt
(3) kans op een stoere Honkbalclinic voor 10 personen op ons honkbalveld in sportpark de Varenbeuk.

Sla je slag en verras familie, vrienden of collega’s.

Meer info op:
https://www.rabobank.nl/lokale-bank/parkstad-limburg/

De winnaar wordt bekend gemaakt na afloop van de Clubkas campagne van de Rabobank.

Rabobank en ASC-Parkstad: een aandeel in elkaar!

Clupkas campagne ASC-parkstad

 

 

 

 


7 Mei 2016

Aspiranten Team ASC-Parkstad tegen Cheetahs

Zaterdag 7 Mei heeft Parkstad de laatste wedstrijd van de eerste ronde van de competities van dit jaar gespeeld tegen de Cheetahs in Beek.
In de eerste inning stond Parkstad voor met 0-1. In de tweede inning zagen de Cheetahs de mogelijkheid te scoren door fouten van Parkstad in de verdediging en veranderde de score naar 2-1.
Parkstad scoorde 4 runs in de derde inning door een aantal goede slagen en speelde een meer solide verdediging.
Echter in hun laatste slag, in de vierde inning zagen de Cheetahs kans op meer runs te scoren waardoor de wedstrijd eindigde in een score van 5-5.
Het was een heel spannende maar eerlijke wedstrijd.
Parkstad eindigde op de 1e plaats met 3 wins, 2 draws en no losses.
We kijken nu uit naar het nieuwe schema!

 


3 Mei 2016

Wederom overwinning voor Apsiranten van ASC-Parkstad

De wedstrijd is gespeeld op Dinsdagavond 3 Mei  2016 door de regenachtige Zaterdag verplaatst.
Parkstad’s pitcher was sterk maar de Condors zagen de mogelijkheid tot veel UIT ballen daardoor was Parkstad gedwongen te wisselen van Pitcher na de 2de inning. De verdediging van beide teams was ontzettend sterk waardoor beide teams de kans zagen goed te scoren. Met als aandachtspunt dat Parkstad goed oppakte tijdens de eerste inning en een geweldige worp van de Catcher naar het 2e honk, die zorgde voor de laatste “uit” van de wedstrijd. Uiteindelijk versloeg Parkstad de Condors in een eerlijke en heel spannende wedstrijd met 7 tegen 3. We zijn nog steeds nummer 1 in de competitie’s laatste wedstrijd op Zaterdag 7 Mei tegen de Cheetahs.


24 april 2016

Het Aspiranten-team van ASC-Parkstad hebben een hele goede thuis wedstrijd gespeeld tegen Maastricht.
ASC-Parkstad heeft de wedstrijd gewonnen met 10 – 2 na 4 innings.

De Parkstad pitchers zagen de kans 6 strike outs te gooien en de verdediging kon 3 grote double plays maken. Dat zorgde voor een solide slag van elke speler dat vervolgens leidde tot een welverdiende overwinning en leider in de competitie.


18 april 2016

Aspiranten nog steeds koploper in Aspiranten 3e klasse L

Na een gewonnen wedstrijd bij de Condors in Sittard, stond afgelopen zaterdag de thuisgame tegen de Cheetahs op het programma. Geen gemakkelijke tegenstander.

Beide teams stonden zeer sterk in de wedstrijd maar na de 2e inning namen de Cheetahs een kleine voorsprong die gehandhaafd werd tot in de 2e helft van de laatste inning. Parkstad kwam terug op 3-4 en met 2 down wist Jeremy Magnus over de home-plate te brengen waardoor in de laatste seconde een gelijkspel behaald kon worden. Een spannende wedstrijd met een passende uitslag.

uitslag

 

 

 

 

 

 

 

Eerste wedstrijden van AFNORTH op de velden van ASC-Parkstad een succes

Afgelopen zaterdag was het een gezellige drukte op onze velden in sportpark Varenbeuk. Na de aspirantenwedstrijd tegen de Cheetahs, werd naast de Nederlandse vlag ook de Amerikaanse vlag gehesen en stonden zowel een honkbalwedstrijd als een softbalwedstrijd van onze vrienden van AFNORTH op het programma. De tegenstander uit Brussel en de eigen leden zorgden voor veel publiek en aanloop. Helaas konden de dames van AFNORTH de wedstrijd niet in hun voordeel beslissen en bleek het softbalteam van SHAPE te sterk. Bij de heren was het andersom: AFNORTH wist de wedstrijd overweldigend te winnen.

 

Op 30 april zullen wederom wedstrijden van AFNORTH op onze velden plaatsvinden. Echt een aanrader om eens te komen kijken in ‘little America”.


3 april 2016

Op 3 april is heeft het heren team de 6de plek gehaald op de limburg cup.
Ondanks de lage klassering was het toernooi een goede krachtmeting voor het begin van het seizoen.
Parkstad begon de eerste poulewedstrijd niet goed er werd kansloos verloren van caribe (gast team uit Groningen) de slagkracht was teveel voor parkstad en slagmensen van parkstad leken nog niet wakker.
De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen maastricht2 de parkstad slagmensen waren nu wel wakker en werkte met solide veld werk naar een comfortabele 14-3 overwinning.
Nu eindigde alle teams uit de poule met gelijk (maastricht had gewonnen van caribe) aantal punten en werd parkstad 3de in de poule op runs (een run verschil in ons nadeel).
De strijd voor de 5de plek ging nu tussen cheetahs en parkstad. Waar helaas ondanks een gelijkopgaande wedstrijd parkstad het winnende punt niet over de plaat kreeg geslagen kreeg en de wedstrijd met 10-11verloren ging.

parkstad heren team

 

 

 

 

 


13 maart 2016

Eerste overwinning oefenwedstrijd

Het was erg koud, maar gelukkig scheen wel het zonnetje. Na een warming-up om de spieren toch  even weer goed warm te krijgen, verscheen ook het Belgische team NStars op het veld. Voor beide teams was het een goede ervaring, met een nieuwe opstelling voor ons en een nieuw team voor hun, voordat het seizoen weer keihard begint. Parkstad heren 1 begon verdedigend in het veld en had even een opwarmfase nodig bij dit koude weer. Na de eerste inning stonden de NStars met een paar punten voor en begon Parkstad eindelijk warm te draaien en hits te slaan. De eerste punten kwamen binnen en voordat wij het wisten was iedereen met succes aan slag geweest. Voor de oefenwedstrijd werd de regel gemaakt, dat er gewisseld werd zodra iedereen in het team geslagen had. Parkstad moest weer het veld in voor inning 3. Door het goede teamwork van onze spelers liep Parkstad uit op de NStars. De stand in de voorlaatste inningwas14-7. In de laatste inning werd onze ervaren pitcher Wout afgelost door onze nieuwe pitcher Sjoerd. Voor zijn eerste wedstrijd als pitcher wist Sjoerd zich wel staande te houden en behaalde zelfs zijn eerste, gegooide Strike-out. De uitslag van deze eerste oefenwedstrijd was een overwinning voor Parkstad. Op naar de volgende!

13032016.1 13032016.2 13032016.3